蘖(ひこばえ)とは、切株から生えた若芽のこと。そんな古式ゆかしい名を戴く店の主は、スナックというより、小料理屋の女将といった雰囲気の、のりこママ。
元は44年前にご両親が始めたお店で、家業として手伝っていたのを、やがて一人で切り盛りするようになったとのこと。
私が伺った時のお通しはミョウガときゅうりの浅漬け。個別オーダーで、お料理を頼むこともできます。日本酒も、千曲や長野のお酒を含め、数種類そろえています。
料金は、お通し、席料、飲み物の基本セットで税込3,000円ほどが目安。飲むものの内容などによって変わるので、確認するといいでしょう。カラオケは別料金。
カウンターでゆっくり料理とお酒を楽しむこともできますが、座敷でにぎやかにカラオケを楽しむこともできるそうです。
–SNACK Hikobae–
A sprout from a stump is called a hikobae. The owner of the restaurant with such an old-fashioned name is Noriko Mama, who looks more like the proprietress of a small restaurant than a snack bar.
Originally started by her parents 44 years ago, she helped out in the family business and eventually became a one-woman operation.
When I visited, the appetizer was pickled myoga and cucumber. You can also order dishes individually. They also have several varieties of sake, including Chikuma and Nagano sake.
The basic set price for appetizers, seating, and drinks is approximately 3,000 yen including tax. The price varies depending on what you drink, so it is a good idea to check. [Karaoke is an extra charge.
You can enjoy food and drinks slowly at the counter, but you can also enjoy lively karaoke in the tatami room.
お店の雰囲気
おちついた雰囲気
料金形態
席料300円(お通し付)、カラオケ200円、飲み物食べ物はそれぞれ個別料金
ママ以外の女性スタッフ有無
なし
営業時間
19:30〜23:30 現在は予約制
電話
026ー276−4798